Strony

piątek, 28 czerwca 2019

Rak - nowotwór afirmacje i porady przeciwnowotworowe

Rak - Nowotwór - Porady przeciwnowotworowe - Afirmacje




Rak - nowotwór jest chorobą poważną, ale często uleczalną, a przecież można uniknąć nawet 85-95% wszystkich nowotworów złośliwych jakie powstają tylko, że zniszczyłoby to przemysł onkologiczny. Kluczem jest zdrowy tryb życia, właściwa dieta i dbałość o układ odpornościowy organizmu, unikanie produktów szkodliwych, chemicznie skażonych, także takich jak żywność GMO. Właściwe odżywianie, zdrowa dieta odgrywa kluczową rolę w procesie leczenia onkologicznego oraz zapobiegania chorobie. Liczne badania naukowe prowadzone nad wpływem sposobu odżywiania na nasz organizm, potwierdzają niebagatelną rolę właściwej diety w procesie profilaktyki, leczenia oraz zapobiegania rozrostom i przerzutom komórek nowotworowych. Amerykański Instytut Zwalczania Raka uznał, że zła dieta odgrywa główną rolę w rozwoju choroby nowotworowej. Zdrowa dieta w leczeniu choroby onkologicznej, powinna się koncentrować na wielu zagadnieniach, nie tylko na likwidowaniu komórek nowotworowych. Proces chorobowy jest bardzo złożony i dotyka wielu współistniejących z nim nieprawidłowości. 

Detoksykacja, odkwaszenie organizmu oraz skuteczne unikanie zagrożeń, które mogą powodować rozrost komórek rakowych, to główne cele takiej diety i stylu życia. Detoksykacja, czyli usunięciu toksyn i pasożytów z organizmu jest jednym z podstawowych zadań zdrowej diety antyrakowej. Zwykle schorzeniom onkologicznym, nowotworom, towarzyszą toksemia, grzybica, drożdżyca i parazytoza czyli zainfekowanie pasożytami. Należy wykonać niezbędne badania na ich obecność i wyeliminować z organizmu w jak naj-bardziej naturalny sposób. Większość alternatywnych metod leczenia opiera się m.in. właśnie na gruntownej detoksykacji.

Trzeba wzmacniać i aktywizować układ odpornościowy (UO) organizmu, który pracując wadliwie umożliwia powstanie choroby nowotworowej! Wzmacnianie UO to przykładowo masaż grasicy (w górnej części klatki piersiowej na mostku) poprzez regularny częsty rytmiczny masaż, najlepiej oklepywany. Masażu trzeba się najlepiej nauczyć od specjalisty. Śledziona-Trzustka znajduje się po lewej stronie żołądka i też wymaga aktywizacji, gdyż gruczoł śledziony jest jednym z najważniejszych centrów UO. Można też masować, oklepywać wszystkie węzły chłonne, limfatyczne, które należą do UO. Specjalista medycyny naturalnej nauczy dokładnie jak wykonać masaż oklepywany (tapping) całego układu odpornościowego z jego głównymi organami jak grasica i śledziona oraz węzłami limfatycznymi. 

Układ odpornościowy to nie tylko oczywiście limfobieg ale także nasz układ krążenia, krwioobieg, który trzeba wyregulować i usprawnić. Masowanie od środka ciała w kierunku kończyn poprzez tak zwane głaskanie lub pocieranie poprawia nam pracę systemu krążenia, którego głównym organem jest nasze ŁONO, co czasem razem zwie się Funkcją Krężenie-Seks (KS). Regu-larne współżycie seksualne sprawiające zadowolenie i przyjem-ność jest bodaj najistotniejszym czynnikiem regulującym pracę systemu krążenia. Gruczoły Łona i Grasicy są ze sobą ściśle współzależne i muszą być pobudzane, kiedy UO nie pracuje dość sprawnie aby usuwać z organizmu komórki wadliwe, także nowotworowe. 

Obroną przed chorobami zajmują się leukocyty (dawniej żywotrony), które są wytwarzane przez gruczoły limfatyczne takie jak grasica oraz częściowo przez szpik kostny. Jeśli odpowiednich leukocytów jest za mało może dojść do nie kontrolowanego mnożenia się komórek rakowych i rozwoju nowotwora. 

Leukocyty, białe krwinki to makrofagi, komórki B (ze szpiku kostnego) i komórki T (z grasicy). Makrofagi i komórki T są naj-bardziej odpowiedzialne za likwidację komórek nowotworowych. Komórki T zawierają cytotoksyny, które zabijają zainfekowane i zrakowaciałe komórki oraz produkują proteinę hamującą wzrost antygenów przeciwrakowych zwaną interferonem. Makrofagi pożerają wirusy pochłaniając je w charakterze pokarmu. Nie należy zwalczać gorączki ani jeść na przymus, gdy w czasie infekcji lub zwalczania komórek nowotworowych nie mamy apetytu. Odstępy między posiłkami muszą być znacznie większe niż 2 godziny, najlepiej 4-6 godzin, gdyż inaczej utrudniamy pracę zwalczania choroby naszemu systemowi immunologicznemu. Kiedy przez kilka lub kilkanaście godzin nie mamy apetytu, nie należy jeść nic na siłę, gdyż organizm walczy z infekcją z trucizną chorobową. W czasie leczenia z nowotwora nie należy robić częstych przekąsek miedzy posiłkami! Gorączki nie należy zbijać, chyba że troszeczkę, gdyby dochodziła do 42 stopni. Wysoka temperatura jest oznaką, że organizm się broni i jest mu ona potrzebna do efektywnej obrony, także często przez wzrostem ilości komórek rakowych w organizmie! 

Przyczyny powstania nowotwora - czego unikać


Nowotwór powstaje jako skutek bardzo niewłaściwego sposobu życia, na który może się składać całe mnóstwo czynników i należy je wszystkie wyeliminować, gdyż nawet po zaleczeniu raka, odnowi się on i zaatakuje ponownie jeśli dalej będziemy żyli osłabiając i niszcząc stylem życia swój UO. Istnieje pięć ważniejszych grup czynników powstawania nowotwora i każdą z nich należy rozeznać oraz wyeliminować. 

Należy unikać wyczerpania psychicznego, kryzysów emocjonalnych, konfliktów i napięć, wyeliminować wszelkie kłótnie i inne sytuacje dające silne napięcia emocjonalne. Należy dużo ćwiczyć relaksacji i wyciszania, najlepiej w formie JOGI, CZIKUNG lub czegoś podobnego, co dogłębnie i fachowo naucza sposobów relaksacji i wyciszenia napięć psychiki. 

Należy unikać mieszkania i przebywania w pobliżu linii wysokiego napięcia, transformatora, kuchenki mikrofalowej, ekranu telewizyjnego oraz należy dbać, żeby chociaż ograniczyć ilość urządzeń podłączonych do sieci elektrycznej w miejscu spania i odpoczynku była jak najmniejsza. Urządzenia włączone nocą nie mogą się znajdować bliżej jak w odległości 3-5 metrów od naszej osoby, także jak są za ścianą! Wyłączaj wszelkie urządzenia pobierające prąd elektryczny kiedy tylko przestają być potrzebne, wyłączaj wszystko chociaż na noc! 

Unikaj wszelkich trujących substancji chemicznych jak papierosy, alkohol, wyziewy spalin samochodowych i kominów fabrycznych o dużym trucicielstwie. Wielopierścieniowe węglowodory, anilina, dioksyna, aflatoksyna, leki alkilujące to najwięksi wrogowie organizmu uszkadzający komórki i powodujący narastanie nowotwora! 

Toksyczne węglowodory występują w sadzy szczególnie węglowej, dymie papierosów (wyganiaj palaczy aby cię nie infekowali nowo-tworem), spalinach samochodowych, w mięsach wędzonych, pieczonych i smażonych, szczególnie w grillach. Sąsiada z grillem jeśli zasmradza ci ogródek czy werandę najlepiej precz przepędzić, chyba że marzysz o tym, aby umrzeć na raka. Spacerowanie ulicami o dużym natężeniu ruchu czy też mieszkanie w takiej okolicy to rakowe samobójstwo. Unikaj tego, a jeśli nie możesz to ogranicz przebywanie w takich miejscach lub przebywaj chociaż poza godzinami szczytu. Jeśli sąsiad zapala ci pod oknem samochód i trzyma silnik włączony dłużej, rzuć w niego czymś ciężkim aby go przepłoszyć i przegonić. Samochody są bezpieczniejsze jak są od naszych okien z 70-100 metrów i nie zatruwają nam powietrza gdy są uruchamiane! 

Anilina to rakotwórcza substancja używana do barwienia żywności, więc staraj się unikać spożywania barwionej żywności i szukaj jedzenia naturalnego. Barwniki grupy AZO także są bardzo rakotwórcze, chociaż producenci zapewniają że nie. Barwi się tymi substancjami przykładowo margaryny aby miały ładny żółty kolor. Już od ponad stu lat wiadomo, że barwniki anilinowe są rako-twórcze, a to po zachorowalności na nowotwory wśród praco-wników farbiarstwa na całym świecie. 

Dioksyny wydziela cały praktycznie przemysł chemiczny. Wchłaniasz tę chyba najbardziej rakotwórczą z istniejących substancji, gdy wąchasz spalany plastyk lub gumy, gdy czytasz gazetę, bo wytwórnie papieru wydzielają dioksyny przy bieleniu papieru. Unikaj mieszkania w pobliżu zakładów chemicznych i papierni. Także spalarnie śmieci emitują dioksyny co jest ich potwornym zagrożeniem dla zdrowia społeczeństwa. 

Aflatoksyny wydzielane są przez pleśnie i należy unikać zapleśniałej żywności, szczególnie zapleśniałego sera oraz mieszkania w zapleśniałych i zagrzybionych pomieszczeniach. Azbest, arsen, formaldehyd to także silnie rakotwórcze substancje, a formaldehydu używa się w tworzywach sztucznych, płytach drewnianych i piance do izolacji domów! Bardzo rakotwórcze jest też aluminium, więc szczególnie unikaj naczyń, garnków aluminiowych i duralowych, gdyż są potwornie rakotwórcze. 

Woda ugotowana w czajniku aluminiowym to rakotwórcza trucizna! Mieszkanie w aluminiowym wieżowcu to epidemia raka! Nikiel i chrom też należą do substancji rakotwórczych i nie należy nic spożywać z naczyń niklowanych. Kuchnia masowego żywienia we wszystkich prawie sanatoriach, szpitalach, jednostkach wojskowych, restauracjach stosuje niestety aluminiowe kotły i gary do przyrządzania nam rakowej śmierci! Żywność ugotowana w takim kotle to śmiertelna trucizna i dzięki niej można sobie zafundować pobyt na oddziale onkologicznym, gdzie oczywiście zwykle dalej będziemy żreć z aluminiowego kotła pracując już dzięki leczeniu na nawrót choroby nowotworowej nie mówiąc już o zmniejszeniu sobie szansy na przeżycie. 

Radioaktywny gaz radon wywołuje raka nawet jak jest w malutkich stężeniach. Granit także może się przyczynić do rozwoju raka. Wiele związków chemicznych zawartych w tworzywach sztucznych, klejach, farbach, rozpuszczalnikach to substancje mniej lub bardziej rakotwórcze, dlatego żywność pakowane w folie, woda w butelkach plastykowych, to hmm, takie małe rakowe trucizny, szczególnie jeśli długo przechowywane. Syntetyczne włókna to też tworzywa sztuczne w naszej odzieży, a rak skóry i dróg oddechowych ulubionym następstwem ich stosowania! Azotany w nawozach sztucznych, a także składniki pestycydów do oprysku pól to silne substancje rakotwórcze! Fluor dodawany do wody i pasty do zębów także wydatnie przyczynia się do powstania wielu nowotworów. Rejony gdzie woda jest fluorowana to rejony o wyraźnie większej zachorowalności na raka, a szkorbut leczy się witaminą C nie fluorem. Spalanie naskórka w czasie intensywnego opalania także sprzyja rakowi, unikaj więc nadmiernego i gwałtownego opalenia się na słońcu, wszak już starożytni nazwali przypieczenie na słońcu „dostawaniem raczka". Opalanie musi być rozsądne bez spalenia się czyli oparzenia skóry. 

Częste napromieniowywanie poprzez robienie zdjęć rentgenowskich lub mieszkanie w pobliżu elektrowni atomowej lub miejsca wybuchów jądrowych to duża pewność zachorowania na raka. Zdjęcie rentgenowskie rób tylko wtedy, gdy to absolutnie konieczne i jak najrzadziej a najlepiej wcale. Wtedy łatwiej uniknąć zachorowania na raka, a rentgen najchętniej wywołuje białaczkę, ale nie tylko. Mieszkaj z dala od nadajnika radiowego czy telewizyjnego bo to także bardzo ułatwia zachorowalność na nowotwory. 

Radar i nadajnik telefonii komórkowej oraz inne źródła promieniowania elektromagnetycznego osłabiają lub paraliżują system obronny organizmu, niszczą układ odpornościowy! Wtedy mamy możliwość cierpienia widma śmierci na raka, jeśli takie nasze życzenie udokumentowane trybem życia. Niektóre firmy nawet do telefonów dołączają głośnik i mikrofon aby nadajnik był z dala od naszej głowy, i nie robił dziwnego raka mózgu akurat po prawej stronie koło ucha! 

Nowotwory złośliwe lubią powstawać w miejscach długotrwałego podrażnienia skóry lub błony śluzowej, dłuższego utrzymywania się poważnej infekcji lub uszkodzenia. Złe protezy uzębienia jeśli powodują rany w jamie ustnej mogą spowodować raka, podobnie noszenie obcisłej odzieży obcierającej naskórek czy powodującej odparzenia skóry, obcisłe buty deformujące stopy i obcierające też są niebezpieczne! Dlatego noś luźną i wygodną odzież i unikaj tkanin i materiałów syntetycznych z tworzyw sztucznych! 

Nowotwory a GMO - Wybrane metody terapii antyrakowej 


Żywność modyfikowana genetycznie w sposób nieetyczny, GMO, to coraz większy problem, który dotyczy również Polski. Od dawna, wraz z rozwojem importu pojawiły się produkty zawierające pożywienie GMO. Wszechobecna soja pochodzi głównie z upraw modyfikowanych genetycznie. Uprawy zmodyfikowane genetycznie to ogromne zagrożenie. Niestety problem dotyczy również naszego kraju czyli Polski. Przenoszenie genów to proces niekontrolowany, który często zaburza sekwencje DNA w organizmie. Nowe geny mogą zmieniać chemię komórki i spowodować powstawanie toksyn i alergenów, z którymi nigdy wcześniej nie mieliśmy do czynienia. Problem ten jest bardzo szeroki, jednak należy pamiętać o tym, że mięso, drób i przemy-słowo hodowane ryby są karmione pożywieniem modyfikowanym genetycznie. Tak więc jednym ze sposobów na uniknięcie modyfikowanej genetycznie żywności jest spożywanie wytwarzanego lokalnie, ekologicznego pożywienia. 

Genetycznie zmodyfikowane organizmy (GMO) to mikroorganizmy, rośliny i zwierzęta, których geny zostały sztucznie zmienione. W ich organizmy wbudowano fragmenty obcego dla nich DNA. Pomidory z genami ryby, karpie i ryż z ludzkimi genami, sałata z genami szczura, soja i kukurydza z genami bakterii, kozy z genami pająka, świnie z genami krowy itp. Zmiany takie nigdy nie nastąpiłby w warunkach naturalnych. Tak zmienione organizmy są zdolne do rozmnażania i przenoszeniach swych zmienionych cech na kolejne pokolenia. W przypadku GMO do wprowadzania genów do organizmu używa się bardzo agresywnych, rakotwórczych wirusów. Wszyscy wiemy, że wirusy podlegają szybkiej mutacji. Z tych wirusów mogą powstawać nowe groźne zarazki o nie dających się przewidzieć konsekwencjach. Proces wprowadzania nowych genów jest bardzo nieprecyzyjny, gdyż tylko kilka procent komórek ulega modyfikacji. Aby oddzielić je od tych, które nie uległy modyfikacji wprowadza się do nich dodatkowy gen, który uodparnia zmieniony organizm na antybiotyki. Następnie wszystkie organizmy (te zmodyfikowane i te niezmodyfikowane) poddaje się działaniu silnych antybiotyków. Przeżywają tylko te zmienione, odporne na antybiotyki. Zjadanie genetycznie zmodyfikowanych organizmów uodpornia coraz więcej ludzi i zwierząt na antybiotyki. Jeśli tak się stanie to i żyjące wokół nas drobnoustroje także się uodpornią. W przypadku zakażenia nie będzie czym leczyć ludzi i zwierząt, a w wielu wypadkach już mamy wiele ciężkich przypadków chorób odpornych na antybiotyki. 

Nowotwory, bezpłodność i alergie - tym grozi spożywanie pro-duktów zawierających składniki genetycznie modyfikowane czyli GMO ze szkodliwych koncernów typu Monsanto. Międzynarodowe koncerny robią wszystko, by wymusić na rządach zgodę na śmiertelnie ryzykowne uprawy transgeniczne roślin. W tej rozgrywce chodzi o gigantyczne pieniądze, ale i ludzkie życie. Dziś być może już wiemy, co przyczynia się do lawinowo rosnących przypadków alergii, bezpłodności, samoczynnych poronień, a także niektórych nowotworów. Badania zlecone przez Austriacką Agencję ds. Zdrowia i Bezpieczeństwa Żywności, zarządzaną przez tamtejsze ministerstwo zdrowia, a prowadzone przez Uniwersytet Weterynaryjny w Wiedniu, potwierdziły, że zmodyfikowana genetycznie (GMO) kukurydza wpływa szkodliwie na zdrowie reprodukcyjne myszy. Rośliny GMO nie dają ani lepszych, ani większych plonów, a ponadto są mniej odporne na warunki klimatyczne. Zmusza to rolników do stosowania większej ilości środków chemicznych. Tradycyjnie uprawiane rośliny przez tysiące lat przystosowały się do lokalnego klimatu. Odmiany roślin GMO są takie same na całym świecie. Bardzo często rośliny GMO nie są odporne na lokalny klimat np. wymagają większych ilości wody niż lokalnie uprawiane rośliny. Odnotowuje się także choroby roślin atakujące tylko odmiany genetycznie modyfikowane, w tym zupełnie nieznane odmiany chorób. 

Już w latach 2005-2008 potwierdziły się najgorsze przypuszczenia niezależnych naukowców. Naukowcy dowiedli, że karmienie zwie-rząt genetycznie zmienioną kukurydzą prowadzi do ich niższej płodności i mniejszej masy ciała. Koncerny promujące GMO jak Monsanto, DuPont, Syngenta czy Bayer-Crop-Science AG walczą za wszelką cenę o nowe rynki zbytu. Trzeba domagać się, by natychmiast zakazano tzw. upraw transgenicznych, bo to olbrzymie zagrożenie dla zdrowia i życia ludzi - alarmuje Krystyna Zając, członkini Koalicji “Polska wolna od GMO”, skupiającej naukowców, rolników, przedsiębiorców i ekologów. Dziś już wiemy, że żywność genetycznie modyfikowana prowadzi do bezpłodności u ludzi. Żony i córki rolników, którzy stosowali GMO, w krótkim czasie okazywały się bezpłodne. Słyszymy o problemach, jakie mają pary z poczęciem dziecka. Dlatego wiele krajów przytomnieje i myśli o zapewnieniu sobie suwerenności w zakresie żywności” - mówi. Potężne mafie biotechnologiczne czerpią olbrzymie zyski ze sprzedaży rakotwórczych pestycydów i lobbują za rozszerzaniem upraw GMO. 

Brak precyzji we wprowadzaniu nowych genów ma także drugie oblicze. Nie wiadomo, w którym miejscu łańcucha DNA dodatkowe geny zostaną umieszczone. Ten sam gen różnie działa w zależności od tego, w której części łańcucha DNA się znajduje. Prowadzi to do wielu nieprzewidywalnych zmian w genetycznie zmodyfikowanych organizmach, a także u ich konsumentów. Te zmiany mogą prowadzić do wytwarzania takich białek i ich kombinacji, które nigdy wcześniej nie były znane, także do mutacji nowotworowych. Mogą także niespodziewanie pojawić się toksyny i alergeny, będące powodem wielu zagrożeń dla zdrowia człowieka i środowiska. Ich toksyczność może objawić się natychmiast po spożyciu lub po wielu latach. Zmniejszona zwykle także zostaje wartość odżywcza roślin, a na to uskarżają się już miliony konsumentów. Pewne cechy organizmów ujawniają się dopiero w kolejnych pokoleniach. Nie wiadomo jakie cechy ujawnią się w GMO, nie wiadomo jak bardzo okażą się one tragiczne dla ludzi i środowiska. Genetycznie modyfikowane rośliny odporne na szkodniki są tak zmienione, że same produkują silną truciznę zabijającą owady. Zabija ona wszystkie owady – zarówno szkodniki, jak i te pożyteczne, takie jak pszczoły, a bywa, że zabija także małe dzieci czy niemowlęta. Toksyna taka jest także trująca dla ludzi i zwierząt, a spożywanie jej doprowadza do chorób w tym nowotworowych. 

Pyłek roślin genetycznie modyfikowanych również zawiera toksynę zabijającą owady. Wywołuje on silne alergie u osób mieszkających w pobliżu wszelkich plantacji roślin genetycznie modyfikowanych (GM), a nawet w odległości wielu kilometrów od takich plantacji. Ludzie na całym świecie nie chcą jeść genetycznie modyfikowanej żywności, gdyż powoduje liczne zaburzenia metabolizmu i wiele chorób, w tym epidemię alergii, nowotwory czy otyłość. Z tego powodu amerykańscy rolnicy stracili miliardy dolarów z eksportu, a swój kraj doprowadzili do kryzysu ekonomicznego. Nawet kraje, w których ludność głoduje nie przyjmują syfu rakotwórczego i alergennego GMO, odsyłając albo nawet paląc genetycznie modyfikowaną żywność otrzymywaną w darach z uwagi na jej szkodliwość i toksyczność. Nie jest możliwe współistnienie organizmów modyfikowanych i niemodyfikowanych gdyż zawsze nastąpi nieodwracalne skażenie przez GMO. 

Szczury laboratoryjne nie chcą jeść modyfikowanych nasion. Nawet po wymieszaniu ich z innymi nasionami rozpoznają je i zjadają tylko te niemodyfikowane. Aby można było przeprowadzać doświadczenia naukowcy muszą zmielić wszystkie nasiona i wymieszać je na jednolitą masę. Karmienie szczurów kukurydzą zmodyfikowaną genetycznie wywołuje u nich m. in. podwyższoną ilość białych krwinek i częstsze występowanie zaburzeń pracy nerek, zmniejszoną liczbę nierozwiniętych czerwonych krwinek i znaczący wzrost poziomu cukru we krwi. Podawanie ciężarnym samicom szczurów soi GMO spowodowało bardzo wysoką śmiertelność i zaburzenia wzrostu u ich potomstwa. W badaniach 55,6% ich potomstwa zmarło w ciągu 3 tygodni. Dla porównania, gdy karmiono je naturalną soją umierało tylko 9%, a gdy w pożywieniu w ogóle nie było soi umierało 6,8% potomstwa. Zasadniczo 80% macior świń karmionych paszą zawierającą GMO miało problemy z płodnością. Myszy karmione zmodyfikowaną genetycznie kukurydzą są mniej płodne i mają mniejszą masę ciała. Podawanie krowom transgenicznego hormonu wzrostu powoduje uszkodzenie ich płodów,infekcje układu moczowego oraz wzrost poziomu innego hormonu, który dostaje się do ich mleka i stymuluje u ludzi go pijących raka piersi i prostaty. 

Zaleca się dla ochrony przed chorobą nowotworową dietę ubogą w tłuszcze zwierzęce i cukier. Spożywanie dużej ilości tłuszczów zwierzęcych jak smalec czy słonina, dużej ilości dwucukrów (sacharoza, aspartam) oraz także zbyt dużej ilości białka zwierzęcego to kilkanaście razy większe prawdopodobieństwo zniszczenia sobie systemu immunologicznego i zachorowania na raka. Pokarmy wędzone i solone sprzyjają nowotworom, a szczególnie rakowi żołądka. Mięso zwęglone lub zgrillowane sprzyja wszystkim rodzajom raka, szczególnie rakowi jelit. Nadmiar tłuszczu zwierzęcego w szczególności sprzyja najważniejszym nowotworom w tym nawet rakowi piersi. Dieta na onkologii powinna składać się z dużej ilości owoców i warzyw bogatych w błonnik, aby pacjenci mieli dwukrotnie większą szansę na przeżycie, no i nie może być gotowana w aluminiowych naczyniach! Zachorowalność na raka wśród populacji wegetarian jest zaiste minimalna w porównaniu ze zwolennikami kuchni zwierzęcej, tłuszczowo-białkowej pozbawionej witamin i błonnika! Ludzie, którzy jedzą więcej mięsa, smalcu, słoniny, masła i innych tłustych pokarmów wielokrotnie częściej zapadają na nowotwory, a szczególnie nowotwory przewodu pokarmowe, jelit, żołądka czy wątroby. 

Unikaj więc tłuszczu zwierzęcego, mięsa, ogranicz spożywanie smażonych potraw i grilla, masło używaj tylko klarowane (przetopione Ghii), zmniejsz zasolenie potraw do minimum i nie używaj w ogóle oczyszczonej soli a jedynie naturalną. Koniecznie ogranicz ilość spożywanych słodyczy, czekolad, ciast i ciasteczek oraz cukierków na dwucukrach. Słodyczożerstwo to najczęściej rak trzustki, żołądka i inne. Zamiast słodyczy jedz świeże owoce, które zawierają monocukry jak fruktoza. Przekąski takie jak chipsy czy słone orzeszki należy całkowicie wykluczyć z diety. Jedzenie wieprzowiny, wołowiny czy jakiejkolwiek mięsnej zupy (rosołu) jest osobom z nowotworami absolutnie zakazane!

Zdrowa dieta antyrakowa


Zdrowa dieta antynowotworowa, szczególnie dla pacjentów onkologii opiera się na dużej ilości zbóż, warzyw i owoców. Musi to być dieta dostarczająca wszystkie witaminy i mikroelementy, a szczególnie już witaminy A, C, E oraz mikroelementy takie jak selen, cynk i mangan oraz błonnik! Brak błonnika w diecie to podstawowy błąd żywieniowy sprzyjający nowotworom. Beta-karoten (prowitamina A) mamy w marchwi i w ciemnożółtych lub pomarańczowych warzywach i owocach oraz w szpinaku, brokułach i sałacie. Witamina C znajduje się w owocach cytrusowych, papryce świeżej, brukselce, truskawkach, pomidorach i ziemniakach. Olej sojowy i słonecznikowy, orzechy włoskie, migdały, orzechy nerkowca, groch, fasola i wiele warzyw liściastych to źródła witaminy E, najsilniejszego przeciwutleniacza uniemożliwiającego powstanie nowotworów. Selen znajdziemy w grzybach, cebuli, czosnku, cukinii, kapuście oraz w pełnym mleku i jajkach. Cynk znajdujemy w strączkowych jak groch, bób i fasola, w nie łuskanych ziarnach zbóż oraz w jajach. Cynk wydatnie wzmacnia układ odpornościowy. Mangan znajdziemy w kiełkach pszenicy, zbożach i razowych mąkach, brązowym ryżu, sałacie, suchym grochu i fasoli, oraz w żółtkach jaj. Cynk reguluje też spalanie i przemianę cukrów co ułatwia leczenie ze słodyczomanii. Błonnik znajduje się w łuskach pszenicy i innych zbóż oraz w skórce owoców i warzyw. Oczyszcza on przewód pokarmowy z toksyn i złogów, a jego brak przyczynia się do zapadalności na raka jelit czy nawet żołądka! 

Olej z siemienia lnianego oraz olej z wiesiołka bardzo korzystnie wpływają na wyleczalność nowotworów. Podobnie też odpowiednio przyrządzony macerat i napar z czarnej huby brzozowej. Odwar i napar z szałwii także dobrze sprzyja uleczeniu z nowotwora oraz jest dobrym lekiem profilaktycznym. Sok z buraka czerwone-go, marchwi i selera bardzo dobrze wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w leczeniu nowotworów. Sok z rzodkwi i ziemniaka leczą także niektóre postaci nowotworów jak raka wątroby. Szałwia, dziurawiec, mięta i melisa odpowiednio odwarzone lub naparzone także leczą nowotwory i zapobiegają ich nawrotom. Herbata ze skrzypu polnego, pokrzywy zwyczajnej, rdestu ptasiego, i dziurawca w odpowiednich proporcjach to także dobra ziołowa kuracja antyrakowa bardzo pomocna w wyleczeniu z nowotworów. Herbata bodziszkowa pomaga przeciw każdemu rodzajowi raka. Herbata, a raczej odwar z obierek ziemniaka lub sok ze świeżych ziemniaków to także leki przeciwrakowe. Pokrzywa czy jemioła to też świetne surowce antyrakowe. 

Rak piersi, jajników i macicy oraz prostaty dobrze leczy i zapobiega herbata z ziela przywrotnika i jasnoty, a oczywiście podstawą jest solidna terapia psychoseksualna, której nic nie zastąpi dla wyleczenia lub zapobieżenia tego typu nowotworom. U podłoża większości nowotworów leżą problemy związane z płcią, seksem, wstrzemięźliwością, wstydem, urazem seksualnym, porzuceniem, aborcją, konfliktem sumienia z powodu wmówionej grzeszności seksu, strachem przed ciążą poczuciem winy z powodu przygód seksualnych etc. 

Niebagatelną rolę w leczeniu odgrywa zachowanie równowagi kwasowo – zasadowej w organizmie. Równowaga kwasowo – zasadowa jest uwarunkowana stałym poziomem stężenia jonów wodorowych środowiska wewnątrz naszego organizmu. Stężenie to określa się w skrócie jako pH. Odczyn kwaśny waha się od 1 do 7 pH, natomiast zasadowy od 7 do 14 pH. Prawidłowa wartość pH krwi powinna wynosić od 7,35 do 7,45 (odczyn lekko zasadowy). Równowagę kwasowo – zasadową w naszym organizmie, można osiągnąć stosując odpowiednio skomponowaną dietę. Spożywanie dużych ilości m.in. białka i tłuszczów zwierzęcych, przetworzonego pożywienia, cukru i używek, powoduje zakwaszenie naszego organizmu, co z kolei sprzyja rozwojowi choroby. Przy okazji poruszania tego tematu, należy wspomnieć o największym naszym wrogu, jakim jest cukier. Biolog Otto H. Warburg zdobył Nagrodę Nobla w dziedzinie Medycyny za odkrycie, że metabolizm guzów nowotworowych jest w dużej mierze uzależniony od spożycia glukozy. Likwidacja zakwaszenia organizmu jest pierwszym etapem na drodze zapobiegania przerzutom po szpitalnym leczeniu onkologicznym i jednocześnie zapobiega rozwojowi nowotworu. 

Terapie antynowotworowe - kto może pomóc


Dobrą terapię antynowotworowa może oczywiście przepisać kwalifikowany specjalista z dziedziny medycyny naturalnej i uzdrawiania, a dobre badanie i rozmowa-wywiad z pacjentem, aby ustalić dobrą kurację będą trwać zwykle 1-2 godzin przy pierwszej wizycie. Hochsztaplerów, którzy z góry wiedzą co ci dolega unikaj jak ognia, bo każdy jasnowidz koryguje swoje widzenia i przywidzenia dokładnym wywiadem z pacjentem, o ile jest kwalifikowanym terapeutą medycyny naturalnej! Hochsztaplerów uzdrawiających przyłożeniem dłoni w przeciągu 1-5 minut unikaj jak zarazy, gdyż są to oszuści nie mający pojęcia o energoterapii. Sensowny zabieg u bioterapeuty trwa zwykle na początku nawet i 1-2 godziny, a w okresie końcowym terapii przynajmniej 20-30 minut! 

Nie daj się pacjencie oszukiwać i wzmagaj odporność na oszustów, przez których medycyna naturalna miewa czasem złą prasę! Nie stosuje się bioterapii przykładając ręce bezpośrednio na ognisko nowotworowe gdyż może to przyśpieszyć wzrost nowotwora. Trzeba wzmóc system odpornościowy i ogólną witalność organizmu! Wiele chorób leczy się też poprzez stosowanie kilku różnych terapii i kuracji jednocześnie, a to oznacza, że trzeba raczej unikać hochsztaplerów stosujących swoją jedynie słuszną pojedynczą terapię na wszystko, no chyba że są częścią większego zespołu terapeutycznego i wykonują niezbędny zabieg w ramach kompleksowej terapii ustalonej przez specjalistę!

Afirmacje antynowotworowe


Zestaw 22 afirmacji do pracy w przypadku podejrzenia choroby nowotworowej. Pomaga oczyścić sferę mentalną oraz psychikę tak, aby możliwe było zaangażowanie czynnika psychicznego w przebiegu terapii antynowotworowej. Szczegółowych instrukcji i wyjaśnień jak pracować z afirmacjami udziela się na zajęciach poświęconych metodom samoleczenia, ajurwedy i naturalnej medycyny himalajskiej oraz w czasie porad oraz indywidualnych sesji terapeutycznych. 
  1. Z miłością przebaczam i uwalniam całą przeszłość, teraz i na zawsze! 
  2. Wybieram napełnienie mojego świata radością i miłością! 
  3. Kocham i akceptuję siebie tutaj i teraz! 
  4. Całkowicie uwalniam się od przeszłości tutaj i teraz, i na zawsze! 
  5. Sam/a tworzę teraz swój świat pełen radości, szczęścia i miłości! 
  6. Odnajduję i spełniam teraz sens i cel mojego życia! 
  7. W moim życiu jest teraz wszystko w porządku! 
  8. Odchodzę od przeszłości i z miłością zwracam moją uwag na dzień dzisiejszy! 
  9. Przebaczam sobie wszystko i całkowicie otwierając się ku lepszej przyszłości! 
  10. Z radością witam każdą nową chwilę, z radością idę naprzód ku miłości wszystkich istot! 
  11. Z miłością przyjmuję odpowiedzialność tylko za siebie i tworzę swój nowy, lepszy świat pełen miłości i przebaczenia! 
  12. Uwalniam się, uwalniam, uwalniam całkowicie od wszystkiego, co wytworzyło tę sytuację i z miłością płynę w życiu naprzód! 
  13. Kocham siebie i dlatego wybaczam wszystkim wszystko i całkowicie uwalniam przeszłość, uwalniam wszelkie przeszłe doświadczenia i staję się osobą całkowicie wolną! 
  14. Bezpiecznie jest dla mnie być sobą w całej pełni! 
  15. Zawsze i wszędzie przejawiam siebie zgodnie z moją intuicją! 
  16. Całkowicie odchodzę od przeszłości i wkraczam w wolność bieżącej, teraźniejszej chwili! 
  17. Akceptuję życie i chętnie zgadzam się zmieniać na lepsze oraz twórczo rozwijać! 
  18. Wybieram rozmyślać tylko o tym, co piękne i przyjemne! 
  19. Swobodnie wyrażam radość i miłość, ciesząc się życiem i spokojem! 
  20. Pozwalam, aby sukces był teraz moim udziałem w życiu! 
  21. Akceptuję zmiany w życiu i zawsze się chętnie zmieniam! 
  22. Z łatwością przyzwyczajam się do nowych sytuacji! 

Przeczytaj także artykuł:

Jak uzdrowić się z raka 


Wszystkich zainteresowanych terapiami antynowotworowymi 
zapraszamy na konsultacje i warsztaty terapeutyczne:


© Wszelkie prawa do publikacji zastrzeżone przez: ajurweda.blogspot.com



1 komentarz:

  1. Szkoda ze nie mozna skopiowac fragmentow tresci artykulu by wydrukowac aby np. pokazac rodzicom... czy samemu sobie miec do zastosowania

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń